Teknoloji

Fallout, daha şimdiden hit Amazon dizilerini ezip geçmeyi başardı

Amazon’un Prime Video platformunda 10 Nisan’da yayınlanan Fallout dizisi, özellikle ilk iki haftasında muazzam bir başarı elde ederken, tüm zamanların en popüler ikinci Amazon dizisi olmayı başardı.

Bir X paylaşımıyla doğrulandığı üzere Amazon’un Fallout dizisi, yayınlanmasından bu yana 65 milyonun üzerinde izleyici tarafından izlendi. The Boys, Invincible ve Reacher gibi son derece başarılı diğer Prime Video dizileri ilk sezonlarında bu kadar izleyici kazanamamıştı.

Ancak bu etkileyici izlenme sayılarına rağmen Fallout, şimdiye kadar yayınlanan en popüler Prime Video dizisi olmayı başaramadı. Bu onur, Eylül 2022’de yayınlandıktan sonra ilk sezonu dünya çapında 100 milyon kişi tarafından izlenen, Amazon’un Güç Yüzükleri’ne (The Rings of Power) ait.

Ancak Güç Yüzükleri izleyiciler arasında daha popüler olsa da, bu başarısında ufak bir detay (aldığı eleştiriler hariç) bulunuyor. Bu dizi, ulaştığı rekor sayıya Eylül ve Aralık ayları arasında, yani yayınlanmasından sonraki üç aylık dönemde ulaştı. Fallout’un bu 100 milyon izleyicinin yaklaşık %66’sına sadece iki haftada ulaşması, gelecekte birinci sırayı ele geçirebileceğini gösteriyor.

Fallout birinci sıraya yerleşmese bile, birçok insanın gözünde en iyi Prime Video dizilerinden biri olduğunu çoktan kanıtladı. Fallout’un ilk sezonunun yayınlanmasından sadece birkaç gün sonra ikinci sezonu için yeşil ışığın yakılması, Amazon’un da Wasteland’de daha fazla macera için heyecanlı olduğunu gösteriyor.

Kaynak hikayeye sadık kalınması, birden fazla türün iyi bir şekilde bir araya getirilmesi, oyuncu kadrosu, yenilikçi ve çalışkan ekibi ve Bethesda’nın kıyamet sonrası oyun serilerinden herhangi birini oynamamış kişiler tarafından bile anlaşılabilmesi, Fallout’un başarısının başlıca nedenleri olarak görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu